Blogger Devamini Oku Eklentisi

By Eklentileri.Blogspot on 13:44

Etiketler:

http://img403.imageshack.us/img403/6489/bloggertezg1.pngBlogger Devamini Oku Eklentisi

Blogger bloglarınızda devamını oku bağlantısı yapmanız için birkaç kod değişikli yapmanız yeterli , Bunun için sevgili mafiamax arkadaşımızın yolu çok uygun..

Uyarı 1: Öncelikle site şablonunun yedeğini almalısınız, ileride çıkacak bir sorundan dolayı sonra kapımı aşındırmayın :-)

Uyarı 2: Burada anlatılan uygulama Blogger'ın eski (klasik) şablonları için geçerli değildir.

Blogger ayarlarından Yerleşim -> HTML Düzenle moduna geçtikten sonra "Widget Şablonlarını Genişlet" seçeneğinin işaretleyin. Böylece şablon kodlarınızın tümünü görebileceksiniz. Şablon kodlarının tamamını görebildiğimize göre şablonun başında bulunan <head> etiketinden hemen sonra

<style>
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
span.fullpost {display:inline;}
<b:else/>
span.fullpost {display:none;}
</b:if>
</style>

kodlarını yapıştırın. Daha sonra <data:post.body/> etiketinden sonra

<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'><br/><a expr:href='data:post.url'>Devamını okuyun...>></a>
</b:if>

kodunu ekleyin.

Buraya kadar anlattıklarım ile şablonun altyapısını hazırlamış olduk. Bu aşamadan sonra bloga her yazı yazışımızda gizlemek istediğimiz kısmı belirtmeliyiz. Bunu nasıl yapacağınızı bir örnek ile açıklayayım.

Yazının Gizlenmesi

Uyarı 3: Yazılarınızı yazarken HTML Düzenle modunda yazıp, devamını oku kodunu ekledikten sonra yazınıdaki stillendirmeleri en son yaparak oluşabilecek muhtemel sorunların önüne geçmiş olursunuz.


Yazının gizlenecek kısmının başına <span class="fullpost"> etiketini, sonuna ise </span> etiketi koyduk. Bunu her yazınızda uygulayıp gizlemek istediğiniz kısmı belirtmeniz gerekmektedir.

artık sizinde devamını oku bağlantınız var..

4 yorum for this post

Bende sitemde otomatik devamını oku bağlanısını anlattm isteyen bakabilir..Devamını Oku

Posted on 7 Temmuz 2009 20:43  

ya ben kopyala yapıştır ile video koydum..ancak koayrakn tabiki html baasmadan koydum..sonra hmtl ile yazımı yazdım.önce yazı çıkcak sonra devam edin.. çıkması için yazı yazdıktan sonra kodları koydum..ama olmadı bu nasıl olcak

Posted on 11 Ağustos 2009 00:06  

Sağol güzel olmuş ama ototmatik olsaydı daha güzel olurdu.

Posted on 26 Şubat 2010 23:06  

http://sibernetteyim.blogspot.com/2010/04/bloggerde-yaznn-devamn-oku-eklentisi.html GÜZEL OLMUŞ SİTENİZ LİNK DEĞİŞİMİ YAPABİLİRİZ...

Posted on 9 Nisan 2010 10:49  

Yorum Gönder